Eu cat slabesc?

alimentatie sanatoasa mituri despre slabit sport stil de viata Jan 12, 2023
cat slabesc intr-o luna

Primesc frecvent intrebarea: cat slabesc in aceasta provocare/program?

Marturisesc, de cele mai multe ori nu am un raspuns adegvat la aceasta intrebare.

  1. Deseori intrebarea este pusa cu scopul de a vedea in ce masura merita sa te apuci sau nu de program. Daca potentialele rezultate merita efortul. In acest caz nu am un raspuns in cifre, dar pot sa spun ca nu merita. Daca vrei sa "tragi tare" ca sa dai cateva kilograme jos dupa care sa revii la stilul de viata dinainte, sincer iti faci mai mult rau.
  2. DAR DACA scopul tau este sa faci o schimbare in stilul de viata, sa devii mai activa si sa adopti o alimentatie echilibrata pe care sa o mentii pentru todeauna, atunci merita din plin. Incepe acum.

In principiu, sanatos este sa slabesti in medie 1,5 kg/saptamana. Deci, in 5 saptamani ai putea sa slabesti 7,5 kg.

Dar nu trebuie sa privim aceste cifre ca la matematica pentru ca ele sunt destul de relative. O persoana de 110 kg va slabi destul de usor 7,5 kg pe cand o persoana de 70 kg trebuie sa aibe mai multa rabdare pentru aceeasi performanta.

Numarul de kilograme de grasime inlaturata este determinat in functie mai multi factori precum: metabolism (care difera de la o persoana la alta), activitatea fizica zilnica si cantitatea de calorii pe care le mancam.

IN CONCLUZIE:

In 5 saptamani putem slabi intre 5-7,5 kg dar asta depinde de metabolismul nostru si de schimbarile pe care le facem in aceste 5 saptamani.

Mai important este insa ce facem dupa ce terminam provocarea de 5 saptamani. Putem spre exemplu sa continuam cu un stil de viata echilibrat ca sa ne mentinem rezultatele obtinute. Asta inseamna sa facem 2-3 antrenamente/saptamana (20 minute antrenamentul) si sa avem o alimentatie fara exagerari (vezi ghidul alimentar).

In acest fel ne consolidam rezultatele obtinute iar metabolismul nostru se regleaza si invata sa functioneze la noa greutate (asta poate insemna timp). Mai mult decat atat, in acest timp vei observa ca de fapt nu este vorba doar despre slabit, ci despre cum te simti tu cu tine. Este bine sa ai timp sa observi ca iti este mai bine ca inainte.

La urmatoarea provocare putem sa mai dam jos cateva kilograme si tot asa.

Pentru a obtine rezultatele pe care ni le dorim este nevoie de timp, perseverenta si rabdare.

5 saptamani este un inceput. incepe aici>>

Ai auzit de STRONG MAMA?

Este un program complet, special conceput pentru mamele ocupate care vor sa slabeasca, sa se mentina si sa aibe un stil de viata sanatos.

Te ajuta sa obtii un corp mai suplu, puternic si plin de energie. Vei gasi calea catre un stil de viata activ si sanatos pentru tine si familia ta.

Antrenamente pentruĀ  acasa, create de o mama, special pentru mame.

Ā 

VREAU O SAPTAMANA GRATIS