Dependenta de zahar

stiai ca? Sep 22, 2021

In ultimii ani a existat o crestere exponentiala a publicatiilor despre dependenta alimentara, motivate de un studiu numit "Gustul intens de dulce depaseste recompensa oferita de consumul de cocaina".

Cercetatorii au descoperit ca, daca li se permitea cobailor sa aleaga intre apa indulcita cu zahar si cocaina intravenoasa, noua din zece alegeau gustul dulce, in detrimentul unuia dintre drogurile cu cel mai mare potential de dependenta.

Oamenii mesteca frunze de coca de cel putin opt mii de ani, ca stimulent cu actiune medie, fara nicio dovada privind dependenta, dar cand anumite componente ale plantei au fost izolate si concentrate in cocaina, povestea sa schimbat.

Precum in cazul multor altor droguri, sarea, zaharul si grasimile sunt substante naturale care nu contin concentratii mai mici. Ele pot insa deveni problematice atunci cand sunt extrase si concentrate prin procese industiale moderne.

Tulpina de trestie de zahar se mesteca de secole pentru gustul placut,dar prezinta un semnal de recompensa disproportionat numai dupa ce este multiplu rafinata in zaharuri adaugate, cu potential de a ne depasi mecanismele de autocontrol.

sursa: How not to diet / Dr. Michael Greger

Ai auzit de STRONG MAMA?

Este un program complet, special conceput pentru mamele ocupate care vor sa slabeasca, sa se mentina si sa aibe un stil de viata sanatos.

Te ajuta sa obtii un corp mai suplu, puternic si plin de energie. Vei gasi calea catre un stil de viata activ si sanatos pentru tine si familia ta.

Antrenamente pentruĀ  acasa, create de o mama, special pentru mame.

Ā 

VREAU O SAPTAMANA GRATIS