Celulele grase - o pacoste pe viata

stiai ca? Dec 17, 2021
Celule adipoase, grasime

Stiai ca numarul celulelor grase din corpul nostru nu scade NICIODATA?

Pentru cine doreste sa slabeasca pare dezarmant dar asa este. Conform cercetarilor, numarul de celule adipoase din corpul omenesc nu poate merge decat intr-o singura directie si anume, una crescatoare. Numarul de celule grase din organism creste in perioada copilariei si a adolescentei si se stabilizeaza in perioada maturitatii. Oricate exercitii fizice am face si orice cura de slabire am tine, numarul lor nu scade.

Exista 2 tipuri de obezitate:

  1. hiperplazica - consta in multiplicarea numarului de adipocite (celule grase) si apare la copii pana la pubertate - este ireversibila

Influenta mediului familiar si stilului de alimentatie are o influenta mare asupra numarului de adipocite care se multiplica pana la pubertate. Un copil cu o alimentatie necorespunzatoare si sedentar va duce toata viata o lupta continua cu aceste adipocite numeroase pentru a le tine cat mai goale (cat mai mici in volum). De aceea, este important ce "mostenire" lasi copiilor tai. Daca au o alimentatie echilibrata cand sunt mici, le va fi mai usor sa isi mentina greutatea cand vor fi mari.

  1. hipertrofica - consta in cresterea volumului adipocitelor, numarul lor ramanand acelasi si apare la adulti - este reversibila prin alimentatie in sensul ca se poate micsora volumul lor

Persoanele obeze vor avea un numar mai mare de celule adipoase comparativ cu persoanele care nu sufera de obezitate. Studiile au aratat faptul ca numarul celulelor adipoase creste odata cu luarea kilogramelor in plus. Odata crescut numarul de celule adipoase nu mai scade si singura cale prin care poti sa slabesti este reducerea volumului lor prin alimentatie.

Stiai ca?

  • Un adult cu inaltime si greutate medie are intre 25 si 30 de miliarde de adipocite in corpul sau. Acest numar este sensibil la cresterea in greutate a unei persoane. Dupa cresterea in greutate, marimea si numarul adipocitelor din corp creste.
  • Liposuctia reduce numarul de celule adipoase din corpul unei persoane, insa conform studiilor cantitatea de grasime pierduta se va recastiga in circa un an de la interventie. Inca nu se cunoaste cauza acestui lucru - daca recastigarea greutatii se datoreaza productiei de celule noi adipoase sau daca cele ramase in corp isi maresc volumul.
  • La pubertate, numarul total de adipocite (celule grase) la femei este de 2 ori mai mare decat la barbati.

Acesta este un motiv foarte important pentru care curele repetate de slabire nu reprezinta o solutie pe termen lung ci mai degraba complica situatia. Curele repetate de slabire urmate de perioade de ingrasare duc la cresterea numarului de celule grase. Solutia este un stil alimentar ECHILIBRAT pe care sa il adopti pentru toata viata.

Programul Strong Mama pentru o alimentatie sanatoasa si echilibrata

In programul alimentar Strong Mama promovam un stil alimentar echilibrat pentru toata familia.

In acest program vei afla:

  • Cum sa mamanci fara sa ai grija caloriilor.
  • Care sunt alimentele pe care le poti manca oricat si oricand?
  • Care sunt alimentele pe care este bine sa le eviti? Primesti un tabel ingenios, usor de utilizat, cu toate aceste alimente.
  • Cand sa mananci pentru a obtine rezultate rapide?
  • Meniuri gustoase si sanatoase.
  • Cum sa te organizezi pentru a obtine rezultate vizibile pe care sa le mentii toata viata.
  • Mici trucuri pe care noi le folosim in familia noastra pentru a reduce la copii consumul de alimente nesanatoase.

Acest program este unul cat se poate de real si se bazeaza pe principii alimentare pe care noi incercam sa le respectam in fiecare zi. Daca vrei sa faci o schimbare sanatoasa pentru tine si familia ta, programul Strong Mama poate fi cea mai buna solutie.

Ai auzit de STRONG MAMA?

Este un program complet, special conceput pentru mamele ocupate care vor sa slabeasca, sa se mentina si sa aibe un stil de viata sanatos.

Te ajuta sa obtii un corp mai suplu, puternic si plin de energie. Vei gasi calea catre un stil de viata activ si sanatos pentru tine si familia ta.

Antrenamente pentruĀ  acasa, create de o mama, special pentru mame.

Ā 

VREAU O SAPTAMANA GRATIS