Metoda unica Strong Mama

sport Feb 04, 2021

Buna mamici,

Am primit multe intrebari din partea voastra despre antrenamentele Strong Mama.

In acest articol o sa explicam pe larg in ce consta unicitatea si originalitatea programului Strong Mama.

De ce acest program este ideal pentru mamici?

Ce il face original, usor de parcurs si eficient?

Cum vei fi motivata sa duci antrenamentele pana la capat si sa obtii rezultatele dorite?

Cum pot obtine rezultate cu antrenamente scurte, de doar 20 minute?

Programul Strong Mama este un mix de antrenamente HIIT (High Intensity Interval Training) si HITT (High Intensity Tempo Training).

Sa  o luam pe rand, sa vedem ce inseamna fiecare in parte.

HIIT (High Intensity Interval Training)

Sunt de fapt antrenamente de tip circuit pe intervale de timp, in care serii de exerciții foarte intense sunt efectuate in seturi scurte de cateva zeci de secunde, cu pauze intre ele.

Spre exemplu, executam un exercitiu timp de 40 secunde urmat de o pauza de 15 secunde.

Aceste antrenamente au devenit in ultimul timp cele mai populare in lumea fitness-ului pentru ca, un urma unor studii s-a demonstrat ca au o serie de avantaje importante fata de antrenamentele obisnuite.

Avantajele antrenamentelor HIIT:

  • Nu necesita un timp indelungat. 20 minute sunt suficiente pentru a obtine rezultate;
  • Arzi multe calorii fara sa pierzi masa musculara;
  • Mai mult decat atat, juta la cresterea masei musculare;
  • Corpul tau continua sa arda calorii si grasimi si dupa terminarea antrenamentului;
  • De aceea nu este necesar sa te antrenezi in fiecare zi;
  • Nu ai nevoie de echipamente;

Varianta Strong Mama

In antrenamentele HIIT exista foarte multe variante de exercitii si intervale de timp in care pot fi executate.

In programul Strong Mama alegem exercitiile astfel incat ele sa poata fi facute acasa si sa nu aiba un impact major asupra articulatiilor. Alegem acele exercitii care sa poata fi facute la niveluri diferite de intensitate. Spre exemplu, daca nu ai mai facut sport de mult timp va trebui sa incepi mai usor si sa executi anumite exercitii la o intensitate mai mica. Pe masura ce organismul tau se obisnuieste cu efortul fizic o sa poti creste intensitatea astfel incat sa obtii rezultatele dorite.

HITT (High Intensity Tempo Training)

Daca spuneam despre HIIT ca sunt antrenamente pe intervale de timp, HITT sunt antrenamente pe intervale muzicale (TEMPO). Mai concret, pe o anumita portiune muzicala dintr-o melodie executam un exercitiu iar atunci cand ritmul (tempo-ul) se schimba, schimbam si noi exercitiul.

In acest caz nu o sa mai avem acele pauze pentru odihna dar o sa alternam exercitiile de intensitate ridicata cu exercitii de o intensitate mai mica. O alta varianta este sa alternam grupele musculare lucrate.

In acest antrenament, fiecare exercitiu este foarte bine sincronizat cu muzica si de aici vin o serie avantaje fantastice.

Avantajele antrenamentelor HITT

  • Se pastreaza toate avantajele antrenamentelor HIIT
  • Fiind pe muzica sunt mult mai placute si iti vei dori sa reiei antrenamentul cat mai repede;
  • Muzica te va motiva sa executi miscarile cat mai corect si la o intensitate ridicata. Asta pentru ca fiecare miscare este sincronizata cu muzica;

Metoda originala Strong Mama

Dupa ce ai citit informatiile pana aici, probabil te intrebi: "Pai atunci de ce nu facem doar antrenamente HITT?"

Antrenamentele HITT fiind pe muzica, presupun si o anumita sincronizare si nivel de executie al exercitiilor. De aceea pot fi mai dificile pentru o persoana care nu face sport regulat.

De aceea, in programul Strong Mama am creat o reteta perfecta pentru mamici.

In fiecare saptamana vor fi 3 antrenamente HIIT in care fiecare miscare este explicata si o poti executa in ritmul tau. Poti sa executi miscarea mai repede sau mai incet, la o amplitudine mai mare sau mai mica. Astfel corpul tau se obisnuieste cu efortul iar tu o sa te poti concentra pe zona musculara implicata in efort.

Al 4-lea antrenament este unui de tip HITT, adica pe muzica. In acest antrenament motivatia si implicarea sunt maxime, distractia si satisfacia la fel. Asta pentru ca totul are o succestiune logica, exercitiile din primele 3 antrenamente se vor regasi in cel de-al 4-lea.

Acum esti pregatita sa executi miscarile la intensitate maxima, ghidata si impulsionata de ritmul muzicii. Crede-ma, o sa iti placa la nebunie.

Incearca o saptamana GRATUIT

Stiu ca in mare ai inteles despre ce este vorba si suna interesant pentru tine. Mai stiu ca mai ai unele nelamuriri, unele intrebari, doar esti femeie :). Dar crede-ma, chiar nu are rost sa iti bati capul. Cel mai simplu este sa incerci programul Strong Mama si sa vezi cum este pe muschii tai (nu pe pielea ta :)

Te invit sa te antrenezi  o saptamana GRATUIT alaturi de noi. Nu te costa absolut nimic, nu trebuie sa introduci date bancare, nu ai nici un fel de obligatii. Doar incerci programul Strong Mama sa vezi daca ti se potriveste.

Atentie, este posibil sa provoace dependenta.

Da click pe butonul de mai jos si antreneaza-te gratuit alaturi de noi.

Ai auzit de STRONG MAMA?

Este un program complet, special conceput pentru mamele ocupate care vor sa slabeasca, sa se mentina si sa aibe un stil de viata sanatos.

Te ajuta sa obtii un corp mai suplu, puternic si plin de energie. Vei gasi calea catre un stil de viata activ si sanatos pentru tine si familia ta.

Antrenamente pentruĀ  acasa, create de o mama, special pentru mame.

Ā 

VREAU O SAPTAMANA GRATIS